“Let’s stay together”

jazz & blues

13.7.2019    15:00-21:30

Koncept festivala

Koncept festivala podrazumeva organizovanje jednodnevnog muzičkog festivala sa improvizacionom umetničkom muzičkom formom džeza, kao i bluza, njegove preteče. Osnovna tema je etno muzika u džezu. Svake godine u julu mesecu, počevši od 2013. godine do sada, veoma uspešno je održano pet festivala.

Program festivala

Žanr

Jazz & Blues

Datum

13 Jul 2019

Naziv festivala

“Let’s stay together”.

Lokacija

Bavanište, Srbija

  • Glavni program – Glavni program festivala planiran je za 13.07.2019. u trajanju od 15 do 21.30 časova, u kome će koncerte održati šest autorskih grupa.

 

  • Prateći program – Jam Session – Najpopularniji, najopušteniji i neizostavni deo festivala u kojem učestvuju svi gosti, posetioci i ostali ljubitelji džeza i bluza, ove godine otvara House Band Max Kočetov & Bogdan Gumenyuk

Program Highlights 

U Glavnom programu Festivala planirano je da nastupi šest autorskih bendova:

The Gamblers, Srbija

Deep Steady, Srbija

Funcognito, Slovenija

The Uppertones, Italija

Marko Churnchetz Trio feat. Jonathan Hoard, SAD

Vasil Hadžimanov Band, Srbija

Rezervišite svoju kartu na vreme

Popunite kontakt formu i veoma brzo ćemo Vas kontaktirati kako bi potvrdili Vašu rezervaciju.

Istorija i pozadina festivala

 

  • Udruženje Artavlija-Artyard  nastalo je iz potrebe za intimnim druženjem i zajedničke želje da promovišemo različite pravce u muzičkoj kulturi. Naš kontinuirani napor da popularizujemo i promovišemo različite vidove umetničkog i muzičkog stvaralaštva podstakao je interesovanje sve većeg broja publike i istomišljenika, što je dovelo do toga da u nekom trenutku prerastemo zatvoreni prostor i odlučimo da druženja, koja su i do sada uvek bila propraćena live muzikom, pretvorimo u internacionalni Art Avlija Jazz & Blues Festival pod sloganom 16 ari za dobre stvari.

  • Već godinama opstajemo i trajemo uz nesebičnu podršku prijatelja, dok broj posetilaca na svim našim okupljanjima raste iz godine u godinu. Udruženje Artavlija-Artyard jedan je od lidera u organizaciji prestižnih malih festivala i član globalne mreže Udruženja Evropskih Festivala (The European Festivals Association (EFA)), dok je ovogodišnji festival nosilac sertifikata EFFE label (EFFE Label 2019-2020) koji je označen na mapi evropskih festivala. https://www.festivalfinder.eu/

Naši ciljevi

 

Razvoj i promocija jednog od prestižnih muzičkih festivala u regionu

Promocija sela, kulturnog turizma i njegovog razvoja

Podrška i promocija lokalnog biznisa

Edukacija nove intelektualne publike

Naša misija

 

Ciljevi Udruženja  ArtAvlija podrazumevaju afirmaciju mladih talentovanih umetnika, kulturno-umetničku edukaciju građana (posebno dece i mladih), organizovanje koncerata, izložbi, predstava, tribina, radionica, seminara i predavanja u sferi umetnosti, kulture, nauke i obrazovanja.

Kroz pripremanje, promovisanje i realizaciju programa edukativnog kulturno-umetničkog sadržaja, Udruženje  ArtAvlija aktivno učestvuje u unapređenju kulturne svesti građana i podstiče neposrednu interakciju sa nadležnim državnim organima i nedržavnim subjektima.

Udruženje ArtAvlija zadržava prava i štiti interese svojih članova kroz realizaciju programa edukativnog kulturno-umetničkog sadržaja koji je u skladu sa zakonima i drugim propisima kojima se uređuju pitanja značajna za unapređenje kulturne svesti građana.

sponzori festivala

sponzori festivala

kontakti

Max Kočetov – Direktor

Ksenija Kočetova – Umetnički direktor

Marko Vulinović – Kreativni direktor

Gordana Gajin – Tehnički direktor

 

Maja Stevanović – Odnosi sa javnošću

Miodrag Stevanović – Izvršni producent

Radiša Brković – Izvršni producent

Vladimir Skočajić – Dizajner

artavlija@gmail.com

+38163258569

©2019 ART AVLIJA  All Rights Reserved.

Designed by Infinity Web Solutions